Wij zijn open op afspraak | We are open by appointment
Alinker passingen alleen doordeweeks
tel +31 6 52685570 . info@vierfiets.nl

Crowdfunding BuitenGewoonFiets

Crowdfunding BuitenGewoonFiets

BuitenGewoonFiets-Site-Image+logo-02

BuitenGewoonFiets

Gezond en gezellig

Laten we er samen voor zorgen dat mensen met een beperking ook kunnen fietsen!

In Nederland zit fietsen in ons bloed. We weten hoe leuk en gezond fietsen is, en wat voor een fijn, vrij gevoel dat geeft. Helaas kan niet iedereen op een gewone fiets rijden. Mijn droom is dat iedereen kan fietsen. Met het project BuitenGewoonFiets wil ik fietsen ook bereikbaar maken voor mensen met een beperking. Zodat ook zij de wind in hun haren en de zon op hun huid kunnen voelen.

Op de BuitenGewoonFiets beleef je de fietstocht door bossen, polders, of steden sámen. Doordat vier personen op de fiets zitten, verbindt de fiets mensen met elkaar. Ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Draag bij aan de BuitenGewoonFiets en laat iedereen gezond en gezellig fietsen.

Grote belangstelling

Ik ben Sjoukje Ziel, industrieel ontwerper en al sinds mijn jeugd enthousiast fietser. Sinds begin 2014 verhuur ik vierpersoonsfietsen aan bedrijven en particulieren voor een gezellig dagje uit. Het idee voor een deelfiets ontstond, toen ik van klanten met een beperking hoorde hoe verrijkend zij de dag op de ‘gewone’ vierpersoonsfiets hadden gevonden. Dat was voor mij een eyeopener. Ik ging verder op onderzoek uit en kwam er al snel achter dat er grote belangstelling is voor een speciale vierpersoonszorgfiets. Nu wil ik mijn droom werkelijkheid maken. Help jij mee?

Een deelfiets voor zorginstellingen én particulieren

Veel zorginstellingen willen graag een BuitenGewoonFiets voor hun cliënten, maar ze hebben niet voldoende middelen om zelf een fiets te kopen. Een deelfiets met een vaste stallingsplaats is voor hun dé oplossing. Door de fiets te delen, is deze ook beschikbaar voor particulieren die er af en toe op uit willen met familie of vrienden maar niet zelfstandig kunnen fietsen.
Eén iemand wordt eigenaar van de fiets. Dat kan een bijvoorbeeld een zorginstelling zijn, of een centraal uitleenpunt voor hulpmiddelen zijn. Alle gebruikers delen samen delen in de kosten voor de stalling, het beheer en onderhoud. Reserveren gaat via een digitale agenda. Zo staat de BuitenGewoonFiets altijd klaar. Voor iedereen.

Veilig en comfortabel

De BuitenGewoonFiets is een stabiele vierpersoonsfiets met elektrische trapondersteuning. De trapondersteuning en draaibare armleuningen zorgen voor extra comfort. De speciale zorgaccessoires (zoals veiligheidsgordels en voetensteunen) maken de fiets extra veilig. Bovendien gaat er altijd één bestuurder zonder beperking mee (zorgbegeleider, vrijwilliger, vriend of familielid). Zo kunnen de drie medefietsers onbekommerd van de tocht genieten. De BuitenGewoonFiets is veilig en comfortabel.

Doel

Samen sparen we voor de fiets. De opbrengst van mijn campagne gaat naar de aanschaf van de speciale vierpersoonsfiets met trapondersteuning en zorgaccessoires. Daarmee wil ik tijdens een pilot laten zien en ervaren hoe het delen van de BuitenGewoonFiets in de praktijk werkt. Een aantal gemeentes en zorginstellingen is al geïnteresseerd om vanaf voorjaar 2015 mee te doen. Na de pilot gaat de fiets op tournee door het land om nog meer mensen er enthousiast voor te maken. Zo wordt Nederland een nieuw soort fietscultuur rijker.

Gift nog steeds welkom

Met de 8400 euro kunnen we fiets gaan bestellen. Maar voor de oprichting van de stichting, het onderhoud en de stalling van de fiets hebben we ook nog geld nodig, dus jouw bijdrage blijft heel welkom! Doneren kan via banknummer:

NL95 TRIO 0390526827 t.a.v. Stichting BuitenGewoonFiets.

Wij zijn buitengewoon dankbaar voor je bijdrage!

Na 3 maanden crowdfunden kregen we op vrijdag 13 maart 2015 BuitenGewoon GOED NIEUWS, want we hadden het doelbedrag van 8400 euro gehaald! Dankzij 85 funders en de Gemeente Alkmaar, die ons hielp om de eindsprint te halen! Daar zijn we super blij mee.

Wij hebben net een stichting opgericht om de fiets te borgen en vanuit de stichting het delen van de fiets te kunnen gaan organiseren.